სიახლეები >> ქართული ტყემალი მსოფლიოს 15 საუკეთესო სოუსს შორის
ქართული ტყემალი მსოფლიოს 15 საუკეთესო სოუსს შორის

ქართული ტყემალი მსოფლიოს სოუსებს არ უნდა შევადაროთ. ის ბევრისთვის  უკვე გახდა საყვარელი დრესინგი.  უბრალოდ დაასხით ტყემალი შემწვარ კარტოფილს,ხორცს, ბოსტნეულს და შემწვარ კვერცხსაც კი .ამ გზით თქვენი კერძი უგემრიელესი გახდება.

 არსებობს ტყემლის რამდენიმე სახეობა : წითელი, მწვანე და ყვითელი. ზოგიერთი მათგანი მწარე,ზოგი კი ტკბილია. ახლახანს ამერიკულმა საიტმა  ტყემალი მსოფლიოს  15 საუკეთესო სოუსს შორის დაასახელა.

 ,,ამერიკელებს უყვართ საკუთარი სოუსი,მაგრამ თუ რაიმე განსხვავებულს ეძებ, უნდა სცადო სხვა საერთაშორისო ნაწარმი."

ქართველებისთვის ტყემალი კეტჩუპის ეკვივალენტია.

 შრირაჩას ფანებმა აუცილებლად უნდა გასინჯონ ეს ინდონეზიური სოუსი,რომელიც წიწაკას, სამკურნალო მცენარეებს, ციტრუსსა და თევზის სოუსს აერთიანებს.

 ინგლისელებმა იციან,როგორ დაამზადონ სურნელოვანი სოუსი. ისინი სოუსს ჟელის,კარაქის, ფქვილისა და წითელი ღვინისგან ამზადებენ. სოუსი უხდება ცხვრისა და ღორის ხორცს.

ჩატნი ბევრი ინდური ლერძის  ძირითადი პროდუქტია. გამოიყენეთ ის როგორც სოუსი, ან სპრედი ვეგანური სენდვიჩისთვის. 

 

სტატიის ინგლისური ვარიანტი :georgianjournal.ge

 

 

 

ფილტრაცია